Brouwgids van het jaar 2022 – Help jezelf aan het bierbrouwen!

Geplaatst op 23-01-2022

Categorie: Dier en natuur

Heb jij je afgelopen anderhalf jaar ook zo verveeld? Je was niet de enige. Mensen zaten thuis opgesloten en begonnen zich te vervelen. Door die verveling is de hobby bier brouwen uit de as herrezen! Duizenden mensen zijn thuis bier gaan brouwen en dit met wisselend succes. In dit artikel gaan de ins en outs van zelf bier brouwen bespreken. Waar moet jij op letten in 2022 over zelf bier brouwen.

Zelf bier brouwen – Wie doet het eigenlijk?

Uit onderzoek blijft dat uit de meeste bevolkingsgroepen uit Nederland er wel mensen zijn die gaan bier brouwen. Bier brouwen klinkt heel mannelijk, maar er zijn genoeg vrouwen die bier heel lekker vinden en zich wagen aan het bier brouw avontuur. Ook qua leeftijd zal het je verbazen wie allemaal bier brouwen. Het gaat van jongeren die net 18 zijn die met hun vriendengroep een brouwketel kopen en flinke batches bier brouwen, tot pensionarissen die op hun oude dag nog een lekker potje bier willen maken.

Waar kun je informatie over zelf bier brouwen vinden?

Hoe komen al die mensen toch aan de kennis om zelf bier te kunnen brouwen? Er is ontzettend veel informatie te vinden op het internet over bier brouwen. Stel je vraag aan Google en er komt wel een website naar voren waar het antwoord. Ook zijn er bierbrouw pakket aanbieders met een actief blog waar veel van jouw vragen op beantwoord worden.

Bier leren brouwen in clubverband

Vind je het leuk om bier brouwen te leren, maar heb je niet genoeg zelfmotivatie om het te starten? Er zijn verschillende bier brouw gildes in Nederland waar jij je kunt aansluiten en met andere hobbybrouwers het over bier brouwen kan hebben. Dit kan een mooie opstap zijn om met bier brouwen te beginnen.

Waar wacht je op? Start de hobby!

Kun je niet wachten met zelf bier brouwen en wil je nu direct aan de slag! Schroom niet en bestel een bierbrouw starterspakket en ga thuis aan de slag met een heerlijk bierbrouw pakket naar keuze.